Todalen / Kårvatn

Opplev fjord, ville fjell, fosser og frodige seterdaler i Todalen og på Kårvatn. Om det er høyfjellet som lokker deg på tur eller du ønsker mer tilgjengelige opplevelser, så leverer Todalen. Her er flotte turer og opplevelser både for den erfarne vandrer og for familier eller grupper med behov for mer tilrettelegging. Her kan du overnatte i turisthytter, eller kanskje sette opp telt eller bobil ved idrettsplassen i bygda, og benytte deg av tilgang til dusj og toalettanlegg.

Her er merkede stier til Trollheimshytta, Storlidalen og Innerdalen. Ønsker du en dagstur kan du besøke en av de mange toppene i området, eller kanskje vil du bare ta en rusletur langs Toåa med familien. Ved Toåa er det også en gapahuk og tilrettelagt for fiske.

På tur i Todalen kan du oppleve kulturminner fra tidligere tider. Fjellene her er rike på spor av gammel fangstkultur, og turen fra Kårvatn og Storlidalen følger en historisk ferdselsvei mellom innland og kyst. Ellers er det flotte seteranlegg i flere av sidedalene, der du kan se landskap formet av slått og beite i generasjoner.

Innerst i Todalen ligger Kårvatn, som mange kjenner etter innspillingen av barne-tv serien Fjellgården i Trollheimen. Kårvatn er også et flott sted for kortere turer og opplevelser, blant annet til den mektige Nauståfossen. Kårvatn er målestasjon for forurensing av luft og vann, og er gjennom mange år regnet som Europas reneste sted. På Kårvatn finner du også Norges mest avsidesliggende sportsbutikk, med et svært rikholdig varelager – verd et besøk alene.

Oppleve / spise / sove:

Todalshytta

Svinviks arboret

Fjellgården Kårvatn med Kårvatn Fjellutstyr

Svinvik Gard