Opplev Trollheimen og Innerdalen

Få fjellområder er omspunnet av mer mystikk og har større tiltrekningskraft på fjellvandrere enn Trollheimen. Her kan du vandre på rødmerkede stier mellom eventyrhytter og bestige sagnomsuste fjelltopper med utsikt så langt øyet rekker. For noen er roen og stillheten i fjellet det viktigste, andre søker utfordringer, spenning og opplevelser for livet. Trollheimen rommer alt dette og mer til.

Godt merkede stier gir trygghet for fjellvandreren. Det etablerte stinettet i Trollheimen og Innerdalen gir mange muligheter for turer av kortere og lengre varighet. Med både betjente og ubetjente turisthytter ligger mulighetene der for enhver som ønsker å oppleve området.

På UT.no finner du stinettet og hyttene beskrevet. Både Trondhjems Turistforening (TT) og Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT) har ruter og hytter i Trollheimen og Innerdalen.

 

Den mest kjente fotturen i Trollheimen er trekanten, som går mellom de tre betjente turisthyttene til Trondhjem Turistforening. De fleste som går denne turen starter i Gjevilvassdalen og tar turen via Trollheimshytta og Jøldalshytta før de returnerer til Gjevilvasshytta.

Ved Jøldalshytta kan vandreren oppleve seterdrift med både ku og geit, og få servert ekte fjellmelk til frokost på Jøldalshytta. Jøldalshytta, som Gjevilvasshytta tilbyr også dagservering til gjestene. Vi anbefaler deg gjerne å ta en dagstur til Jøldalshytta fra Heldalen på Nerskogen. Turen gir ekte Trollheimen opplevelse i miniversjon.

Foto: Janne Bøklepp
Foto: Eystein Opdøl

I Innerdalen er forholdene gode for toppturer av ulik vanskelighetsgrad. Her er lang tradisjon for klatring, mens flere spektakulære topper også kan nås uten bruk av tau og sikring. Er du erfaren tar du deg kanskje fram på egen hånd, men det finnes også guider som kan gjøre opplevelsen sikrere om du ikke er kjent eller har tilstrekkelig kunnskap for klatre- eller toppturer i dette ville høyfjellslandskapet.

For familier er selve Renndølsetra med dyrene et selvstendig turmål.